De tunnel waar het ongeluk gebeurde
NOS Nieuws

Amerikaanse tiener zwaargewond na val in raketsilo, na nacht gered

Een Amerikaanse tiener is in de staat Colorado zwaargewond geraakt bij een val in een verlaten raketsilo. De 18-jarige jongen moest de nacht in de schacht doorbrengen voordat hulpdiensten hem konden redden.

De jongen was 's nachts met zeven vrienden naar het verlaten militaire complex gegaan. In de jaren 60 waren hier intercontinentale Titan-raketten gestationeerd die met een kernkop Rusland konden bereiken, maar inmiddels staan de silo's alweer decennia leeg.

Bij het verkennen van het ondergrondse bouwwerk maakte de jongen een val van zo'n 10 meter. Volgens een politiewoordvoerder is het een wonder dat hij dat overleefde, omdat de omgeving gevaarlijk is door losse brokken beton en verwrongen metaal. De eigenaar probeert met ijzeren hekken ongewenste bezoekers weg te houden, maar die kruipen toch tussen de verbogen tralies door.

Juridisch staartje

Nadat de groep de politie had gebeld duurde het nog enkele uren voordat het slachtoffer kon worden bereikt. Rond 06.30 uur arriveerden de hulpdiensten bij hem, daarna duurde het nog twee uur voordat ze hem weer bovengronds hadden.

De jongen is per helikopter naar een ziekenhuis in Denver gebracht. Hij is volgens artsen niet in levensgevaar.

De jongen wordt afgevoerd naar een ziekenhuis

Van de vriendengroep wordt zeker één meerderjarige vervolgd voor het betreden van verboden terrein. De zes minderjarigen zijn overgedragen aan hun ouders, er wordt nog gekeken of ook zij worden vervolgd. Later wordt ook duidelijk of het ongeluk nog juridische gevolgen heeft voor het slachtoffer zelf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl